IMG_9115

Joyce Benschop

Saswitha Yoga docent

DSC05188

Wat leuk dat je de tijd neemt om wat meer over me te lezen. Misschien wil je les bij me volgen, of volg je al les en wil je wat meer over mijn ‘drijfveer’ te weten komen. Mijn redenen waarom ik Yoga beoefen.  Want Yoga is al een heel lange tijd een groot onderdeel van mijn leven. Het houdt me in contact met wie ik ben, en van daaruit, gevoed en geïnspireerd, geef ik graag door…

Mijn is Joyce Benschop. ‘What’s in a name?’ En daarom richtte ik enkele jaren geleden InnerJOYCEnter op… Ik ben moeder van Bjorn, vrouw van Edwin. Ik hou van verantwoord eigenwijs koken, buikdans, fitness, lange boswandelingen, tekenen, goede rode wijn en ben ook gaan houden van Yoga. Sterker nog, ik kan niet zonder:
Al op vrij jonge leeftijd leerde ik dat praten over mijn gevoel en woorden geven aan mijn pijn niet mijn weg was naar kracht, heling en ontspanning.
Daarom stapte ik ongeveer 12 jaar geleden de Yogastudio binnen, nieuwsgierig wat Yoga me kon geven.
Als kunst student en danser was ik altijd veel bezig met de uiterlijke vorm. Een vorm waarin we ons makkelijk kunnen verschuilen, maar ook troost in kunnen vinden of ‘even weg’ kunnen zijn.
Mijn grenzeloze gedrag, vermoeide lichaam en gehavende hart werden op alle fronten aangesproken.
Yoga bracht me met beide voeten op de aarde. 
9 jaar geleden zette ik de stap, door me aan te melden als student bij de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven.
De opleiding voelde als een reis in een achtbaan. Het inspireerde me enorm om via een heel andere weg met mezelf aan de slag te zijn. 

Naast het volgen van de Saswitha opleiding ging ik op reis. Als dansdocent om te leren van mijn mentoren. Maar ook om inspirerende sprekers, Yogi’s en adem- en meditatieretraites bij te wonen. 
Ik volgde lezingen en lessen bij van o.a. Max Strom, Janet Stone, Shiva Rea, Johan Noorloos, Sarah Powers en ging jaarlijks naar Yoga Festivals om mezelf onder te dompelen en een diversiteit aan stijlen en trends te ervaren.
Dit Pad bewandelen voor mezelf maakte me vrij om te ontdekken wie ik wou zijn. En bij thuiskomst gaf het me handreikingen om te wortelen.

Ook opende ik een dansstudio en gaf ik wekelijkse Tribal Style Bellydance en bellyfit® lessen aan vrouwen die gedreven zijn het contact met hun en de ander te onderzoeken via dans en beweging. De Yoga speelt ook in deze lessen een rol.

In 2017 volgde ik een verdiepend jaar ‘zwangerschapsyoga.’ In eerste instantie voor mezelf. Naast het lesgeven ook zelf de verdieping blijven opzoeken. Het was een jaar waarin ik de werkelijke verdieping van de adem in het bekken een plek kon geven. 

Yoga is verbinden. De weg van de adem vrij maken om te ervaren wie we ten diepste uit zijn. Want het is niet wat je overkomt in het leven, maar wat je toelaat wat het met jou doet. Je doet je reflecteren op je handelen en observerend vermogen met alle zintuigen. Yoga is een weg voor het leven. Het begint wellicht op de mat, maar kan uitgroeien tot iets van veel grotere waarde.
Mezelf dat kado gevende was de beste stap die ik tot nu toe in mijn leven zette. 
Graag laat ik je ervaren in mijn lessen wat Yoga voor jou kan betekenen. Je bent heel van harte welkom.
OM.

De chronologische volgorde (zonder levensverhaal ;-))

 • juli 2017

  Bevoegdheid 'yoga voor zwangeren'

 • 2013-heden

  Eigenaar van Inner Joy Center

 • jan 2013

  bellyfit® certificaat behaald

 • 2009-heden

  Tribal Bellydance Docent

Inner Joy Center
Alles op het gebied van Yoga, dans en de wekelijkse lessen op diverse lokaties in Groningen en Paterswolde

Privé Facebook pagina. Voor als je wilt weten wat ik in mijn vrije tijd doe 😉

Instagram

Doe ik vast binnenkort iets mee

Linked In

opgave | vragen | contact

Groningerweg 8, Paterswolde
06.186 33 472